Glogerfestspillene
Hjem

Eldbjørg Hemsing banner

Profil

Leif Ove Andsnes banner

Glogerfestspillene 2018

Ord 450x450Helt siden mennesket fant språket, har ordene ledsaget våre følelser og uttrykksbehov. Ordene ble etterhvert en forutsetning for all kommunikasjon. Språk verden over har vokst seg frem med tiden, og synonym og ordtak har kommet til for å gi flere nyanser i vår omgang med hverandre. Med retorikken kom evnen til å overbevise, og sette ordene ut i handling. Etter århundrer med telegram, brev, bøker og dagbøker tok teknologien over med fax, e-mail, tweets, Facebook og kommentarfelt.

Takket være ytringsfriheten i store deler av verden, kan de fleste av oss nå ta del i samfunnet når som helst på døgnet, fra hvor som helst. Internett flommer over av meningsytringer, ofte skrevet i affekt og i mangel på impulskontroll. Ja, selv flere av verdens ledere melder om sine skiftende visjoner via Twitter-kontoen, eller en status på Facebook. Hva skjer med et samfunn når språket mister sin virkning? Når ordene ikke betyr noe lenger, og løgn og fordreining kamuflerer seg som sannheten?

Leif ove Andsnes

Glogerfestspillene er veldig stolte over å kunne presentere verdens beste pianist, Leif Ove Andsnes, under Glogerfestspillene 2018. Han er tvillingpappa, festivalsjef og verdenspianist, og klaverspillet hans beskrives som utenomjordisk vakkert. Hans måte å tolke musikk på er et forbilde for en hel generasjon pianister og under Glogerfestspillene 2018 spiller han seg inn i Kongsbergs Glogerhistorie. Gå ikke glipp av denne muligheten til å høre en av vår tids fremste musikere i Kongsberg i januar.

Bestillknapp

Pianisten

Andsnes begynte å studere musikk på fulltid rett etter ungdomskolen og det tok ikke mange år før han fikk sitt internasjonale gjennombrudd. I 27 år har Leif Ove Andsnes hatt en internasjonal karriere som pianist, noe som innebærer 200 reisedøgn og 100 konserter i året. Dette aktivtetsnivået ble noe mindre da han ble far for første gang i 2010 og senere også til tvillinger.

 

ny prisvinner

Gitaristen Kjetil Kongsgård Røraas (19) vant Jonas B. Gundersens musikkpris for 2017. Prisen ble delt ut under lørdagens “Ode til Gloger” konsert i kirken. Den unge musikeren har vært aktiv i kulturskolen i en årrekke, både i bredde, kjerne og dybdeprogram og deltar også i Musikkhøyskolens Talentutviklingsprogram.

Chet Atkins, Bach and tango

Kongsberg Kulturskole har fantastiske klassisk skolerte gitarlærere og har fostret mange musikalske talent. Kjetil Kongsgård Røraas er et av disse. Han startet opp som el-gitarist, men fikk etterhvert øynene opp for akustisk gitar og det klassiske gitar-repertoaret. Kjetil behersker alt fra Chet Atkins via Bach til tango. Han spiller i band, duer og ensembler spesialiserer seg på solostykker og har bidratt i mange musikalske sammenhenger i Kongsberg opp gjennom årene. Han er også en av de heldige som har fått plass på Talentutviklingsprogrammet (TUP) til Norges musikkhøgskole i Oslo.

 #minglogerløpye gir deg tips til hvilke konserter under Glogerfestspillene som kan passe ditt ferdighetsnivå.