Stjerneorkesteret
Hjem

Pubbanner

Beautybanner

Stjernenattbanner

stjerneorkester

Glogerfestspillene får celebert besøk i år. Camerata Bern er et av de meste etterspurte kammerorkestrene i Europa og har stått på ønskelisten lenge. Det er skikkelig stas at vi får Camerata Bern til festspillene. Alle som spiller i det sveitsiske orkesteret et fremragende solister og deres kunstneriske leder, Antje Weithaas, tilhører de store fiolinistene i vår tid,.

Camerata Bern ble grunnlagt i 1962 ut fra ideen om å kunne spille med fleksibel besetning uten dirigent. Kammerorkesteret ble rasket et av de mest anerkjente i Europa. Kunstnerisk leder er Antje Weithaas og spillet kjennetegnes med en subtil og homogen klangkultur preget av karisma og spontanitet.

Stilsikkert

Camerata Bern spiller med en friskhet og en usedvanlig stilsikkerhet. Repertoaret deres er variert og de spiller alt fra barokk til samtid. Under Glogerfestspillene kan vi love orkesterklang på sitt beste i et program med stort spenn. Det blir et nyskrevet verket av den unge, bemerkelsesverdige sveitsiske komponisten Cyrill Schürch. Vi får høre Bela Bartoks «Divertimento» fra 1939. Bartok skrev dette fenomenale verket i demringens lys før han klarte å flykte fra Ungarn til Amerika under andre verdenskrig. Konserten i Kongsberg kirke avsluttes med mesterverket «Kreutzersonaten» av Ludvig van Beethoven der Antje Weithaas tolker solofiolinstemmen.

Klikk her for billettbestilling og mer informasjon om konserten med Camerata Bern under festspillene

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px