Symbolsk avslutning
Hjem

Pubbanner

Beautybanner

Stjernenattbanner

aksel 450x450Den engelske barokktrompet-helten Mark Bennett leder avslutningskonserten under årets festspill. Med seg i Kongsberg kirke har han gjesteartistene Barokkanerne og Aksel Rykkvin. Barokkanerne er et ensemble med stor rutine mens den unge guttesopranen Aksel Rykkvin er en ny stemme som har gjort seg internasjonalt bemerket.

- Avslutningen av årets festspill blir både festlig og symbolsk, sier festspillenes musikalske leder Isa Katharina Gericke. - I barokkmusikken er trompeten gledens og seierens instrument, så vi har valgt den engelske barokktrompetisten Mark Bennett til lede oss gjennom avslutningskonserten, fortsetter Isa. Bennett har med seg det eminente ensemblet Barokkanerne. Det Oslo-basert tidligmusikkensemble som debuterte sommeren 1989 og er av Norges mest aktive barokkensemble.

Årets festspilltema er «demring». Den timen på morgen før mørket slipper helt og før soloppgangen tar til. - Spenningen og drivkraften ligger ofte i det at vi vet hva vi legger bak oss, men ikke hva som venter når dagslyset og solen åpenbarer alt, sier Isa, og fortsetter - Det er derfor stor stas å få besøk av den unge norske guttesopranen Aksel Rykkvin på Glogerfestspillene. På kort tid har han gjort seg internasjonalt bemerket med sin vakre og virtuose stemme. 

Klassisk musikks Justin Bieber

Aksel Rykkvin (2003) er en klassisk skolert guttesopran fra Barnekoret ved den Norske Opera & Ballett og Oslo domkirkes guttekor. Han er svært etterspurt som solist til operaer, konserter og musikkfestivaler over hele Norge. I mars 2016 oppnådde han anerkjennelse internasjonalt for sin rolle som "the boy" i Rolf Wallins nye engelskspråklige opera "Elysium". I januar 2016 spilte han inn debutalbumet «AKSEL! Arias by Bach, Handel og Mozart» i London med Orchestra of the Age of Enlightenment. Da han i 2015 ble spurt om hva han ville bli, svarte han den klassiske musikkens svar på Justin Bieber. Han er allerede en guttesopran i verdensklasse og Financial Times har omtalt Aksel som "uhyre god, med en musikalsk sikkerhet og klangrikdom som er nesten overmenneskelig."

Musikalsk fyrverkeri

Avslutningskonserten «The Trumpet Shall Sound!» vil først og fremst preges av festmusikk. Barokkanerne byr på englesang, blankpussede barokktrompeter og stramme pauker. Vi får høre Bachs 4. orkestersuite i D-dur og verk av hans samtidige komponistkollegaer Fasch og Telemann i tillegg til et knippe arier fra Händels oratorieskatt.

Link til mer informasjon om avslutningskonserten og billettbestilling

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px