Galskap og gladskap til lunsj
Hjem

Pubbanner

Beautybanner

Stjernenattbanner

gunnarandfrank 450x450På lunsjkonserten fredag under Glogerfestspillene tar Gunnar Flagstad og Frank Havrøy tak i det aller meste kanoniserte sangene fra Schubert og forsøker å flytte disse tilbake inn i en intim sfære på Smeltehytta der galskap og gladskap går hånd i hånd.

Frankågunnar

Frank Havrøy har mange strenger å spille på. Han er sanger, komponist, arrangør og medlem av vokalgruppa Nordic Voices. Det er først og fremst sangeren og humoristen Frank Havrøy publikum får møte under lunsjkonserten. Baryton-solisten har sunget på en rekke konserter med både verdslig og kirkelig preg og vært med i flere operaoppsetninger.
Gunnar Flagstad spiller klaver og er førsteamanuensis i akkompagnement. Han har opptrådt i ledende konserthus som bl.a. Wigmore Hall og BBC Radio 3. Han er jevnlig gjest i NRK radio og TV, og har turnert landet rundt med Rikskonsertene. Som kammermusiker spiller han bl.a. i Tine Thing Helseth Quintet.

 

Det misforståtte geniet

Den østerrikske komponisten Franz Schubert (1797-1828) regnes som et av de største navn i musikkhistorien, men ble først anerkjent etter sin død. Han ble kun 31 år gammel og hans følelsesladde musikk og korte, tragiske kunstnerliv gjorde Schubert til en representant for romantikken. Det misforståtte geniet er først og fremst kjent som skaperen av den romantiske Lied; tonesatte dikt som synges til klaverakkompagnement. Han brøt med tidligere komposisjonstradisjoner og tenkte nytt når det gjaldt harmonikk og klangbehandling.
På lunsjkonserten får vi blant annet høre «Städchen» og «Der Atlas». I «Städchen» (Serenade) ber sangeren innstendig sin kjære om å gjøre ham lykkelig. Frank Havrøy og Gunnar Flagstad gir denne vakre melodien et annet innhold og nye dimensjoner. Lied-samlingen «Schwanengesang» (Svanesang) ble skrevet kort tid før Schuberts død i 1828 og fikk derfor betegnelsen for en kunsters siste verk. Et av diktene som ble tonesatt i samlingen var «Der Atlas» der sangeren, som forventet enten evig lykke eller evig jammer, fikk det siste og klandrer seg selv for tyngden av sorgen som han må bære. Kan den desperate "Der Atlas" bli enda mer desperat i møte med skjeve taktarter?
Utgangspunktet for konserten er at ingen musikalske ideer er feil og at ingen innspill skal gå upåaktet hen. Men vil Frank og Gunnar noen gang få jobb i den klassiske verdenen etter denne lunsjkonserten?

Link til mer informasjon om lunsjkonserten og billettbestilling

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px