Årets Glogerorganist
Hjem

Pubbanner

Beautybanner

Stjernenattbanner

Nils Henrik Asheim artikkelHvert år under Glogerfestspillene arrangeres den tradisjonsrike Glogerkonserten. Glogerorgelet er Nordens største historiske instrument og på mange måter hjertet i Glogfestspillene. Mange fantastiske organister har sittet på orgelkrakken foran dronningen i Kongsberg kirke og i 2017 er det Nils Henrik Asheim som er årets Glogerartist.

Aasheim har en fot i den klassiske musikken og en annen fot i det frie improvisasjonsmiljøet. Han er kjent som en sjeldent kreativ musiker som stadig utforsker nye formater og skaper musikalske samarbeid. Når han kommer til Kongsberg kirke under Glogerfestspillene har han med seg et program som er inspirert av reformasjons-jubileet. Publikum får blant annet høre Asheims egne improvisasjoner over temaet «demring», Luther-musikk, koraler og koralbearbeidelser av Johann Walter, Michael Praetorius og Johann Sebastian Bach.

 

Personlig improvisasjons-stil

Nils Henrik Asheim deler sin karriere mellom å være komponist og utøver på orgel og piano. Som organist er han kjent for sin personlige improvisasjons-stil, og er ansatt som husorganist i Stavangers nye konserthus hvor han samler et stort publikum til sine orgel-aktiviteter. Asheim hadde en tidlig komponistdebut som 15-åring, og har siden det hatt komposisjonsoppdrag for alle store norske festivaler og musikkinstitusjoner. Verkslisten omfatter alt fra kammerverk og orkesterverk, kirkemusikk, musikkteater og computerbasert musikk. Nils Henrik Asheim har vunnet Spellemannprisen to ganger: i 2005 i klassen samtidsmusikk for soloplaten «19.03.2004, Oslo Cathedral» og i 2010 i klassen årets samtidskomponist for «Mazurka – remaking Chopin».

Link til billettbestilling og mer informasjon om Glogerkonserten 2017

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px