Classics for dummies
Hjem

Pubbanner

Beautybanner

Stjernenattbanner

Dummies 450x450«Classics for dummies» ble introdusert under Glogerfestspillene i 2014. Konserten ble umiddelbart en bestselger og er nok en gang en av de mest populære konsertene under festspilluken. Konserten passer for alle som er nysgjerrige på klassisk musikk, uansett om man er en dreven klassisk konsertgjenger eller ikke, og programlederne gir oss en lett forståelig innføring i det vi får høre.

Gjenhør og nye møter

Årets «Classics for dummies» byr på en lett smak av klassisk musikk kombinert med humørfylte mellomstikk. Det blir gjenhør med gamle godbiter og kanskje et nytt møte med klassisk musikk man ikke visste fantes.

Per Sundnes og Frode Larsen vil lede ossigjennom konserten. De er programledere i radiosendingen Klassisk Vorspiel hvor de spiller klassisk musikk og forteller gode historier. Under «Classics for dummies» sørger de for en humørfylt og kunnskapsrik ramme rundt konserten. På konsertprogrammet står blant annet musikk av Bach, Händel og Charpentier. Publikum får blant annet møte festspillartister som fiolinisten Esther Hope, cellisten Christian Poltéra, festspillorganist Nils Henrik Asheim og trompetisten Tine Thing Helseth.

Navnet skjemmer ingen

Vi valgte opprinnelig å gi konserten navnet «Classics for dummies» for å gjøre terskelen lavere for å gå på klassisk konsert. Mange mener nok at vi like gjerne kunne gitt den navnet «Klassiske perler» eller tilsvarende, men vi har valgt å beholde konseptet «Classics for dummies» og ser at konsertens innhold har truffet både nysgjerrige nybegynnerne og mer erfarne konsertgjengere som ønsker et gjenhør med de klassiske klassikerne. Navnet spiller for øvrig på For Dummies serien med bøker som ble utgitt for over 25 år siden for å gi en lettforståelig innføring for brukere av datautstyr- og programmer. «Classics for dummies» passer for hele familien, for en date, som et innslag i fredagspilsen med jobben, eller bare som en frydefull oppladning etter en travel arbeidsuke.

Link til billettbestilling og mer informasjon om Classics for dummies 2017

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px