Frivilligløypa
Hjem

Pubbanner

Beautybanner

Stjernenattbanner

Tre damer med løypefarger
Det kreves verken spesielle kunnskaper om klassisk musikk eller festivalerfaring for å være frivillig under Glogerfestspillene. Vi har møtt noen av dem som jobber i festspilluken, og siden Kongsberg er en skiby og festspillene allerede har lansert Glogerløyper i år, forsøkte vi likeså godt definere frivilligløypene på samme måte. 

Under Glogerfestspillene er det over 150 frivillige i sving, fordelt på ulike konserter og arrangementer. Det rigges, kjøres, pyntes, selges, holdes vakt, ønskes velkommen, serveres. Noen frivillige har tatt skrittet helt ut og bedt seg fri fra jobb en ukes tid, og noen får presset et par tre vakter inn mellom sin vanlige jobb. Det de frivillige har til felles er at de synes det er gøy å jobbe på Glogerfestspillene.

Grønn løype

Navn: Helene Gabrielsen
Oppgave: Vakt
Antall år som frivillig: 4

GabrielsenJeg liker Glogerfestspillene veldig godt, og er nysgjerrig på musikken. Noe kjenner jeg fra før, men mye er nytt for meg og det blir litt som en oppdagelsesreise å være med på. Noe fenger, annet ikke. Uansett er det interessant og lærerikt, og noen ganger overraskende. Jeg møter også mange hyggelige folk, både andre frivillige, artister og publikum.

Å jobbe som frivillig er kort sagt en super måte å få være med på ting som man ellers ikke får oppleve. Jeg er med på så mange konserter som tidsskjemaet og min vanlige jobb tillater. I år blir det tre konserter som vakt, og omtrent like mange som publikummer. Det er jeg veldig fornøyd med, og det er en perfekt måte å gjøre januar til en spennende måned - hvert år.

 

Rød løype

Navn: Irene Lislien
Oppgave: Billettansvarlig
Antall år som frivillig: første gang*

LislienFredagen blir den travleste dagen for meg. Da er det full trøkk på billettkontoret. Jeg tar meg fri fra jobben den dagen, men ellers sjonglerer jeg litt mellom vanlig jobb, barn og frivilligvakter. Det går helt fint. Jeg jobber også i festspillhelgen. På forhånd har jeg rigget billettkontoret og satt opp vaktlister sammen med den andre billettansvarlige. Vi holder orden på salget av billetter til kirkekonsertene og til alle de andre arenaene.

Til daglig jobber jeg som fotograf, så det blir også litt fotografering i løpet av festspillene, men mest billettsalg. Til vanlig jobber jeg alene, så jeg setter veldig stor pris på mine hyggelige festspill-kollegaer. Jeg har en virkelig super gjeng å jobbe med! Så er jeg nysgjerrig på klassisk musikk, og liker godt å utvide horisonten innen for annet kulturarbeid enn det jeg vanligvis driver med. Det er så inspirerende å jobbe med så trivelige folk og samtidig få oppleve fantastiske konserter!

*Irene Lislien har tidligere selv vært Glogerutøver i kunstprosjektet Art Fusion, med installasjonen "Helt Uten".

 

Svart løype

Navn: Kathrine B. Moholth
Oppgave: Artistansvarlig
Antall år som frivillig: 16 (fra starten)

KathrineMin jobb er å sørge for at Glogerartistene får et bra opphold i Kongsberg. Jeg er én av to artistansvarlige i 2017 som koordinerer oppholdet til hver enkelt artist, svarer på spørsmål, hjelper med utfordringer og er tilgjengelig når det trengs. Det er greit for artistene å ha en person å forholde seg til, slik at de kan konsentrere seg om sine oppgaver.

Jeg har vært frivillig helt siden det første festspillet og har jobbet med mange ulike oppgaver underveis. Nå tar jeg en uke fri fra jobben min for å jobbe 12-14 timer dagen med dette. Dagen begynner med morgenmøte klokken 08:00og ender etter siste konsert utpå natten en gang. Jeg elsker å være i festspillboblen i løpet av den intense festspilluken. Jeg tenker at jeg gir litt til Gloger og får masse tilbake. Jeg hører jo masse på klassisk musikk til vanlig, og denne uken får jeg oppleve å være midt i en levende vulkan av talent og kreativitet.

Tekst: Astrid Berdal/ Foto: Vidar Skaar Borgersen

 

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px