Artister 2018
Artister 2018

Glogerartister 2018

Trygve BrøskeTrygve Brøske er pianist, komponist og arrangør bosatt i Trondheim. Han er utdannet fra Trøndelag Musikkonservatorium og Conservatoire de Musique de Genève. Trygve er en allsidig musiker og komponist, og har samarbeidet med Bjarne Brøndbo, Marianne Thorsen, Anne-Lise Berntsen, Sissel Kyrkjebø, Per Arne Glorvigen, Trondheimsolistene og Moskva Balalaikakvartett. Trygve er initiativtaker og kunstnerisk leder for Stangvikfestivalen, en årlig kammermusikkfestival som vektlegger samtidsmusikk. Han er førsteamanuensis i klaverfag ved NTNU, institutt for musikk.

Maija SkilleMaija Skille kommer fra Levanger i Nord-Trøndelag og er uteksaminert fra Sibelius-Akademiets operaskole i Helsinki. Hun hadde sin internasjonale debut som Bradamante i Alcina ved Teatro Municipal de Santiago i Chile i 2010. Sesongen 2014/15 var hun engasjert som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun sang rollen som Mercedes i Carmen og Flora i La traviata. Maija har et repertoar som spenner fra Zita i Gianni Schicchi og Polinesso i Ariodante til Mrs Lovett i Sweeney Todd.

Hadia TajikHadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet og representerer Rogaland på Stortinget. Hadia vokste opp i Bjørheimsbygd og er utdannet journalist fra Høgskolen i Stavanger, har en master i menneskerettigheter fra Kingston University i England og i rettsvitenskap fra Universitet i Oslo. Hun har vært journalist i Stavanger Aftenblad, Aftenposten, VG og Dagbladet. 23 år gammel ble Hadia politisk rådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet og ble senere rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg. I 2012 ble hun kulturminister – den yngste statsråden i Norge noensinne.

Daniela Braun 250x250Daniela Braun er etterspurt som solist og kammermusiker, og i orkester. Interessefeltet spenner fra barokk til samtidsmusikk. Etter engasjement i Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin og i Staatsoper Berlin, er hun siden 2011 leder for 2. fiolingruppen i orkesteret ved Komische Oper i Berlin. I tillegg er hun ofte gjest med Kammerakademie Potsdam og Lauttencompagney. Daniela er en skattet coach for unge musikere i Daniel Barenboims West Eastern Divan Orchestra og ved orkesterakademiene til Staatsoper og Komische Oper i Berlin. Daniela spiller tango i Per Arne Glorvigen Trio.

TSTrondheim Sinfonietta er et kammerensemble med samtidsmusikk som spesialfelt. Ensemblet ble startet i 1998 av musikere fra Trondheim Symfoniorkester og Luftforsvarets musikkorps fordi de opplevde at det manglet en viktig og profesjonell arena for fremføring av ny musikk. Ensemblet fremfører samtidsmusikk og musikk fra det 20. og 21. århundre, men medvirker også i mer tradisjonelle sammenhenger. Ensemblet består av fleksible og varierte musikere hovedsakelig fra Trøndelagsregionen.

knut olav amasKnut Olav Åmås er en norsk forfatter, filosof, redaktør og politiker. Han er dr. philos. med hovedfag i filosofi og har doktorgrad i medievitenskap fra Universitetet i Bergen. Knut Olav har hatt en rekke redaktørstillinger i Aftenposten. Han fikk Samlagets nynorsk-pris, Melsom-prisen, i 2005 for biografien om Olav H. Hauge og i 2007 ble han tildelt Den store journalistprisen. Han var statssekretær i Kulturdepartementet oktober 2013 til juni 2014. Høsten 2014 overtok han som direktør i stiftelsen Fritt Ord.

Frode HaltliFrode Haltli begynte å spille trekkspill som 7-åring og vant tidlig en rekke nasjonale konkurranser. Frode har studert ved Norges musikkhøgskole og Det Kgl Danske Musikkonservatorium. I 2001 ble han kåret til Rikskonsertenes “Årets unge solist”. Han har vært solist med orkestre over hele verden og opptrådt på samtidsfestivaler og internasjonal kammermusikk-, jazz- og folkemusikkfestivaler. Frode har vært med på en rekke transkulturelle prosjekter og samarbeidet med norske folkemusikere. Frode underviser i akkordeon ved Norges musikkhøgskole.

Come ShineCome Shine er en norsk jazzgruppe med bakgrunn fra Jazzlinja (NTNU), bestående av Sondre Meisfjord (bass), Håkon Mjåset Johansen (slagverk), Erlend Skomsvoll (piano) og Live Maria Roggen (vokal). Bandet debuterte på Vossajazz 1999 og har siden gjort seg nasjonalt bemerket for fantasifulle og nyskapende tolkinger av jazzstandarder. Come Shine har i flere perioder samarbeidet med orkestre, deriblant Kringkastingsorkestret og TrondheimSolistene, i arrangementer av pianist Erlend Skomsvoll.

Torstein FosmoTorstein Fosmo er tenor og kommer fra Hommelvik. Han har nylig fullført en grad ved NTNU institutt for musikk og har markert seg som en av regionens mest lovende sangere. Torstein har bred erfaring både som sanger, arrangør, revy- skuespiller, dirigent og komponist. I 2015–2016 spilte han en av hovedrollene i operaen Kommentarfeltet av Trygve Brøske og Marianne Meløy, og har hatt flere oppdrag for Opera Trøndelag. I 2012 ble han tildelt Malvik kommunes kulturpris.

Karin NelsonKarin Nelson, fra Boviken nord for Skellefteå, er en svensk professor i orgel og orgelinterpretasjon. Hun fikk sin første orgelundervisning hos organist Bengt-Arne Harlin i Skellefteå kirke. Siden ble hun utdannet til musikklærer og kirkemusiker ved musikkhøyskolene i Piteå og Gøteborg. Hun har orgel diplomutdanning fra Gøteborg og studert orgel og cembalo på Sweelinck Conservatory i Amsterdam. Siden 2013 har hun jobbet som professor ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Karin er instruktør i YAGA-akademiet.

Frank2018Frank Havrøy, har som baryton, komponist, arrangør, medlem av Nordic Voices og med en doktorgrad i lomma mange strenger å spille på. Han er en ettertraktet sanger på frilansmarkedet, som solist i konserter med både verdslig og kirkelig preg, og i ulike operaoppsetninger rundt om i landet. Frank har også deltatt i Arne Nordheims Draumkvedet. Siden 1997 har han sunget i Nordic Voices, et vokalensemble med internasjonalt renommé. Frank er medlem av Glogerfestspillenes kunstneriske råd.

BallhornArnulf Ballhorn studerte kontrabass hos professor Zepperitz på Kunsthøyskolen i Berlin. Han var ferdig med utdannelsen i 2004, men allerede i 2000 ble han med i orkesteret ved Komische Oper i Berlin. En av hans hovedinteresser innen musikk er samtidsmusikk, og som kontrabassist i kammerensemblet Neue Musik Berlin har han spilt på mange internasjonale festivaler. Han utforsker også jazz, tidligmusikk og tango. Han er medlem av Per Arne Glorvigen Trio.

ssenstrioSsens Trio består av Sølve Sigerland, fiolin, Henninge Landaas, bratsj og Ellen Margrete Flesjø, cello. Trioen ble startet av tre fremtredende musikere med lang fartstid i internasjonalt musikkliv. Fascinasjonen for kammermusikk har brakt dem sammen, og gleden over å utforske stryketrio-repertoaret har ledet til fremføringer av såvel Mozart og Beethoven som Schnittke. Den anerkjente islandske komponisten Haflidi Hallgrimsson vil i 2017/18 komponere et verk for trioen. I 2017 kom Ssens Trios første cd-innspilling ut (Beethoven op.3 og op.8) og har mottatt lysende omtaler i norsk og internasjonal presse.

Speerstra JoelJoel Speerstra er seniorforsker ved GO-Art, Gøteborg Organ Art Center, et forskningssenter for tverrfaglige studier av orgel og tilhørende tasteinstrumenter. Han er aktiv som instrumentbygger, utøver, lærer og musikolog. Joel har vært en praktiserende kirkemusiker siden han var femten år, og har holdt konserter på historiske tasteinstrumenter siden han var 18 år. Sammen med Per Anders Terning har han bygget mer enn femti pedalclavichord og manualclavichord. Joel er instruktør i YAGA-akademiet.

SkomsvollErlend Skomsvoll er utdannet ved jazzlinja på NTNU og har medvirket i en rekke bandkonstellasjoner på et meget høyt nivå, deriblant Come Shine. Han har bemerket seg som solid instrumentalist, produsent, komponist, dirigent og arrangør. Erlend har flere utgivelser og bestillingsverk bak seg og har mottatt den høythengende Buddyprisen fra Norsk Jazzforum. I Erlends komponistverksted i Åmot har viktige komposisjoner blitt til, blant annet Requiem med Arve Tellefsen og Nidarosdomens guttekor. Erlend fikk stipendet Årets fylkeskunstner 2017 fra Buskerud fylkeskommune.

Andreas ElvenesAndreas Kjerkol Elvenes ble født i 1975 på Snåsa. Han er bosatt i Trondheim og har en karriere både innenfor klassisk musikk og pop/rock-musikken. Andreas har samarbeidet med Trio Alpaca i et David Bowie-prosjekt og turnert i Russland og Nord-Norge med Sjostakovitsjs 14. symfoni, sammen med Arkhangelsk filharmonien og Anne-Lise Berntsen. Han har en av hovedrollene i operaen Kommentarfeltet.

glorvigenPer Arne Glorvigen kommer fra Dovre og regnes som en av de viktigste bandoneoistene i sin generasjon. Med utdannelse i akkordeon fra Norges musikkhøgskole bak seg dro han til Paris, der han fortsatt bor. Her ble den argentinske bandoneonvirtousen Juan José Mosalini Per Arnes læremester. I tillegg til å spille tango har han utvidet sitt repertoar til å inneholde barokk, kletzmer, pop og samtidsmusikk. Hans musikalske kompanjonger i Per Arne Glorvigen Trio har også erfaring fra tidlig- til samtidsmusikk, til tango og setter Bachs mesterverk opp mot standardtangoer fra 30- og 40-tallet.

Isa2018Isa Katharina Gericke har et repertoar som spenner fra barokk til samtid. Hun er kjent for sin allsidighet innen konsert, kammermusikk og opera. Hun har gjort seg bemerket med sine egenskrevede konsertforestillinger om sangerinnene Eva Sars Nansen, Kirsten Flagstad og Jenny Lind. Nylig viste hun også nye sider i kabareten "Frauen sind keine Engel" med musikk fra 1930- og 40-tallets Berlin. Isa er en etterspurt programleder og formidler i ulike konsept bygget rundt klassisk musikk. Hun har vært kunstnerisk leder for Glogerfestspillene siden starten i 2001.

Hemsing250x250Eldbjørg Hemsing kommer fra Nord-Aurdal. Allerede som seksåring opptrådte hun for kongefamilien i Nasjonaltheateret. Hun debuterte som orkestersolist i 2001, med bl.a. Bergen filharmoniske orkester. I 2005 vant hun førstepris i den tsjekkiske Kocian internasjonale fiolinkonkurranse og Sparre Olsen-konkurransen. Hun og søsteren Ragnhild opptrer som Hemsing-søstrene. De deltok i NRKs Kjempesjansen og har dannet Hemsingfestivalen i hjembygda. Hemsing spiller på en fiolin bygd av Domenico Montagnana i 1735, stilt til rådighet av Anders Sveaas' Allmennyttige Fond.

BrantelidAndreas Brantelid har svensk far og dansk mor. Han spilte tidlig cello sammen med sin far, og hadde sin debutkonsert som 14-åring: Elgars cellokonsert, med Det Kongelige Kapel i København. Han har opptrådt som solist med store internasjonale orkestre, som London Philharmonic Orchestra, BBC Symfoniorkester, Wienersymfonikerne og New York (Carnegie Hall). Andreas var første skandinaviske musiker som fikk førsteplass i Eurovision Young Musicians Competition (2006) og Paulo International Cello Competition (2008). Andreas spiller på en ‘Boni-Hegar’ Stradivarius’ fra 1707.

Matthias HavingaMatthias Havinga er både konsertorganist og pianist fra Holland. Han oppnådde Mastergrad i musikk med "summa cum laude" ved Konservatoriet i Amsterdam med Jacques van Oortmerssen. Han har vunnet flere priser ved internasjonale orgelkonkurranser, inkludert førsteplass ved Kotka International Organ Competition 2009. Han har spilt konserter ved prestisjefylte scener og kirker over hele Europa, Russland og USA, og har spilt ved en rekke radiosendinger. Matthias er ansatt som assisterende professor i orgel ved Konservatoriet i Amsterdam. Instruktør i YAGA-akademiet.

Henry FairsHenry Fairs fra England tok sin musikalske opplæring som korist ved Leominster Priory og studerte ved Konservatoriet i Birmingham. Han ble uteksaminert med First Class Honors og ved Royal College of Organists vant han et stipend fra grevinnen av Munsters fond som ga ham muligheten til å ta forskerstudier i Paris, Köln og Wien. Henry er leder av orgelstudiet ved Konservatoriet i Birmingham og organist ved Universitetet i Birmingham. For tiden forsker han på og fremfører alle J.S. Bachs orgelverker. Han er instruktør i YAGA akademiet.

Anne Karin Sundal AskAnne Karin Sundal-Ask har vært ansatt som dirigent og kunstnerisk leder for Det Norske Jentekor siden våren 2005. Hun er utdannet dirigent, fløytist og pedagog. Sundal-Ask har mottatt flere utmerkelser for sin korledelse og ledet flere kor til seier i en rekke internasjonale konkurranser. Hun beskrives som en kvalitetsbevisst, målrettet og inspirerende leder, og evner å formidle sine musikalske mål til sangerne slik at hver enkelt yter sitt beste.

Leif ove AndsnesLeif Ove Andsnes er utdannet ved Bergen Musikkonserva-torium og debuterte i 1987. Han markerte seg hurtig som et usedvanlig talent og har hatt en utstrakt internasjonal turnévirksomhet, gitt en lang rekke konserter med ledende orkestre og gjort seg bemerket i kammermusikalsk sammenheng. Han har gjort en rekke innspillinger og vunnet et titalls Spellemannpriser. Nylig ble han kåret som en av de 25 beste klassiske pianistene gjennom tidene, i celebert selskap med Beethoven, Mozart, Chopin, Rachmaninov og Liszt.

marianne meloyMarianne Meløy er skuespiller, dramatiker og skribent og har siden 1996 vært tilknyttet Trøndelag Teater som skuespiller. Hun er også fast kåsør i Norgesglasset på NRK P1. Sammen med komponist Trygve Brøske har hun skrevet operaene KibergOdysséen og Kommentarfeltet. Hun har også vært forfatter/medforfatter på oppsetningene Ingen nordmenn savnet og Stemt. Hun har bakgrunn som journalist i NRK P3, medforfatter og skuespiller i humorgruppa Sjøkua og som skuespiller i Studentersamfundets Interne Teater.

Mari GiskeMari Giske kommer fra Trondheim og har spesialisert seg på bratsj. Hun startet sitt musikalske liv som fiolinist, og er nå frilansmusiker basert i Oslo-området. Giske ble uteksaminert fra Norges musikkhøgskole i Oslo, og tok deretter diplomeksamen ved konservatoriet i Den Haag. Hun flyttet etter det til London og spilte der barokkbratsj i ledende ensembler i åtte år. Hun flyttet deretter tilbake til Norge der hun jobber frilans som orkestermusiker og kammermusiker på moderne bratsj, og som en pådriver for det norske tidligmusikkmiljøet.

Det norske jentekorDet Norske Jentekor med dirigent Anne Karin Sundal-Ask, er et kor med stolte tradisjoner og høyt kunstnerisk nivå. Sangerne er fra østlandsområdet og kommer inn etter opptaksprøver. Det Norske Jentekor er en selvstendig videreføring av NRKs jentekor, som ble etablert i 1947. Koret er en sterk institusjon i norsk kulturliv og har fostret en rekke store sangere, musikere og artister. Korets ambisjon er å være en korskole som utvikler jentene til å bli selvstendige musikere og kunstnere, og å skape et sterkt musikkuttrykk som berører så vel publikum som sangerne selv.