FESTSPILLSAMTALE PÅ ENERGIMØLLA
Gal eller genial, eksentrisk og melankolsk. Energimølla er stedet når spennende personer fra norsk samfunns- og kulturliv samtaler om levde liv og tenkte tanker. Håkon Haugsbø leder praten som kanskje gir flere spørsmål enn svar, men som garantert vil bringe oss nærmere galskapen som vesen og fenomen.
Esther Maria Bjørneboe (f.1971) er Billedkunstner, og bor og arbeider i Oslo hvor hun har sitt atelier på Hovedøya i Oslofjorden. Hun har Hovedfag ved Institutt for Farge på Statens Håndverks – og Kunstindustri Skole, og har siden endt utdanning i 1997 hatt sitt kunstneriske virke innen fagfeltene abstrakt maleri og konkret tegning. Parallelt med en aktiv utstillingsvirksomhet har hun vært engasjert som rettstegner for mange mediehus innen norsk presse, og har dermed vært tilstede i mange av de aller største rettsakene Norge har hatt de siste 25 år – Tegningene har I den senere tid i hovedsak vært vist hos NRK Dagsrevyen og i Morgenbladet. For kort tid tilbake utkom boken «Forbrytelsens ansikt» (Press forlag 2020) – en bok om rettstegningens historie og rolle i samfunnet, med tegninger fra de mest profilerte rettsakene hun har tegnet fra. Esther Maria Bjørneboe har mottatt Statens Garantiinntekt for Kunstnere og har et stort antall separat og gruppeutstillinger bak seg. Hun er innkjøpt til private og offentlige samlinger – bla; KODE Kunstmuseum, KORO – Kunst i det offentlige rom, Utenriksdepartementet og Statsministerens Kontor og Universitetet I Oslo, og har gjennomført utsmykkingsoppdrag for offentlige bygg i flere kommuner og for KORO.
Anne Siv Falkenberg Pedersen er billedkunstner utdannet fra Wimbledon School of Art, Kingston University og Winchester School of Art. Hatt en lang rekke separatutstillinger i Norge og utlandet, bl.a Galleri Semmingsen, B-OA, Principal Sombrerers i Barcelona og Gallery 55 i Shanghai. Falkenberg Pedersen deltok også på Nasjonalmuseets åpningsutstilling «Jeg kaller det kunst» i 2022. Hun har mottatt flere stipend, bl.a Vederlagsfondets arbeidsstipend og Oppland fylkes kunstnerstipend. Innkjøpt av bl.a Haugesund Billedgalleri, Kronprinsparets bolig på Skaugum og KORO. Stipendiat hos Irma Salo Jaeger og Tycho Jaegers stiftelse i perioden 2018 – 2019. Flere fagpolitiske verv bl.a som nestleder i Oppland Kunstsenter og styreleder i Østlandsutstillingen. Juryleder for Østlandsutstillingen 2021. Siden 2011 har hun vært tilknyttet Trafo Kunsthall som koordinator, kurator og formidlingsansvarlig. Fra 2016 har hun særlig arbeidet opp mot kunstsamlingen på Dikemark psykiatriske sykehusmuseum. Kurator og produsent for utstillingen «Svanene fra Lazarusdalen – Norsk Outsider Art» på Trafo Kunsthall i 2019 sammen med Simone Ritter og Solveig Aalberg, samt utstillingsansvarlig og kurator for «Krøsus» i 2021 og den kommende utstillingen «Heinrich Nikes» som åpner på Dikemark kunstarena i februar 2023.
Wolfgang Plagge er pianist og komponist. Plagge var kjent som vidunderbarn, og debuterte som pianist i 1972, bare tolv år gammel. Som klaversolist og kammermusiker er Plagge aktiv over hele verden, og han samarbeider med en rekke av våre mest anerkjente musikere, både innenlands og utenlands. Plagge har en omfattende verkliste med stort innholdsmessig spenn. Han har en sterk forkjærlighet for historisk og musikkhistorisk forskning, noe hans komposisjoner ofte bærer preg av. Han har utviklet sitt eget tonespråk som har skaffet ham et stort publikum. Plagge har med årene fått et stort publikum som foredragsholder og formidler av musikk, blant annet gjennom tallrike programmer i NRK og på festivaler
Utøvere: Håkon Haugsbø, MODERATOR, Esther Maria Bjørneboe BILLEDKUNSTNER, Anne Siv Falkenberg Pedersen BILLEDKUNSTNER, Wolfgang Plagge PIANIST OG KOMPONIST, Cecilie Løken Hesselberg, FLØYTE og Gunnar Flagstad, KLAVER.
Billetter: Ordinær 300,-/honnør 250,-/student 100,- kjøpes på ticketco.no