Klingende tale

  • lørdag 26. januar 2019, kl. 18.00
  • Kongsberg kirke
  • Dørene åpner: 17:30
  • Inngang: Ordinær 400,- / honnør 300,- / student 100,-
En biskop, en religionsprofessor og en lykkeforsker vil sammen med festspillmusikere filosofere over menneskets evige søken. Samtalen ledes av Håkon Haugsbø som har vært programleder for NRK Brennpunkt i en årrekke.

Eksistensielle spørsmål har opptatt mennesket helt siden begynnelsen. Tro og tvil har til alle tider satt fart på rastløsheten, der vi på død og liv skal finne oss selv; ut på leting for å oppdage lykke, søke sannhet og føle fred.

For noen vil det si å hoppe fra høyder, padle på langs og klatre bratt. Da er det kicket som gjør oss hele. Noen tvinges til å ta en omvei, og kanskje er det akkurat den som leder til den viktigste erkjennelsen. Religion og vitenskap har sine svar, mens kunsten utfordrer hver enkelt til selvrefleksjon. Uansett hvor vi lander, handler det om å kjenne seg levende, og ikke bare i live.

Under «Klingende tale» får publikum møte Herborg Finnset. Finnset er biskop i Nidaros bispedømme, har jobbet mye med samisk kirkeliv og er en av kreftene bak Tromsø kirkemusikkfestival. Finnset møter professor i religion, filosofi og etikk, Fartein Valen-Sendstad og lykkeforsker Harald S. Harung. Harung har forsket på vinnerhjernen og gjennomført studier av utøvere på toppnivå, både innenfor Olympiatoppen, toppledere i næringslivet og profesjonelle musikere.

På scenen i Kongsberg kirke denne lørdags kvelden står også tre musikere i verdensklasse; Christian Ihle Hadland på klaver, Andreas Brantelid på cello og Thormod Rønning Kvam på piano.

Svart løype