OM

Glogerakademiet

Glogerakademiet ble etablert i april 2001 under ledelse av Reidar Hauge. Glogerakademiets satsningsområder er de årlige Glogerfestspillene, Kongsberg kantori og «For alle» – prosjektene, samt et variert klassisk konsertprogram gjennom året (vår-, sommer- og høstkonsertene). Navnet Glogerakademiet stammer fra den tyske orgelbyggeren, Gottfried Heinrich Gloger, som bygget det unike Glogerorgelet for Kongsberg kirke i perioden 1760-1765.

Ledelse

Margit Åsarmoen

Daglig leder

Margit Åsarmoen har vært daglig leder for Glogerakademiet og Glogerfestspillene siden 2012. Hun begynte sin arbeidskarriere som fotograf med utdannelse fra the Arts Institute Bournemouth. Etterhvert bygde hun på sin utdannelse med en bachelorgrad i kultur og Ledelse fra Handelshøyskolen BI. Hun har vært ansatt ved Norges musikkhøyskole som konsertprodusent og kommunikasjons-konsulent, produksjonsleder for Menuhin Competition (verdens ledende fiolinkonkurranse for unge talenter), og produsent for Trondheim kammermusikkfestival.
Les mer

Isa Katharina Gericke

Kunstnerisk leder

Isa er også en etterspurt programleder og formidler i ulike konsept bygget rundt klassisk musikk, og siden satrten i 2001 har hun vært kunsterisk leder av kammermusikkfestivalen Glogerfestspillene i Kongsberg. Isa er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Hochschule der Künste i Berlin. Hun har vunnet en rekke priser, bl.a. Det Norske Selskabs aller første Wessel-pris for sitt arbeid med å fremme norsk vokalmusikk. Operadebuten fant sted i 2003 som Grete i Humperdincks «Hans og Grete» ved Den Norske Opera og Ballett.Solistengasjementene inkluderer samarbeid med bl.a Oslo Filharmonien, Akademie für alte Musik Berlin, Bremer Filharmonikerne, Kringkastingsorkesteret, TrondheimSolistene, BBC Symphonic Orchestra, Kammerakademie Potsdam, Tsjekkisk Filharmoni, og dirigenter som Sir Andrew Davies, Manfred Honneck, Franz Brüggen, Philippe Herreweghe, Rinaldo Alessandrini, Antonello Manacorda og Ole Kristian Ruud.Isa er ofte gjest ved de mange kammermusikkfestivalene hjemme og ute, og hennes Cd-innspillinger for selskapene Simax Classics og LAWO Classics har alle en tilknytning til nordisk sangrepertoar.
Les mer

Frank Haverøy

Kunstnerisk råd

Frank Havrøy er medlem i festspillenes kunstneriske råd. Han er komponist, sanger og medlem av vokalgruppa Nordic Voices. Havrøy jobber nå frilans og er en meget ettertraktet sanger. Han er en ofte benyttet solist i de fleste konsertsammenhenger, konserter med både verdslig og kirkelig preg, og har deltatt i flere operaoppsetninger rundt om i landet. Frank har også deltatt på en rekke av landets festivaler, og har også bidratt på plate- og radioinnspillinger, blant annet under radio/plate-innspillingen av Arne Nordheims «Draumkvedet».Frank Havrøy har vært med i det nå meget anerkjente vokalensemblet nordic voices siden sommeren 1997. Frank arbeider også som komponist, og har en rekke verker bak seg. Frank er utdannet sanger fra Østlandets musikkonservatorium og Statens Operahøgskole, og hatt Folke Bengtsson, Svein Bjørkøy, Oren Brown og Susanna Eken som lærere.
Les mer

Styre & stab

Håvard Fossbakken

Styreleder

Kristin Franck

Nestleder

Tore Flesjø

Styremedlem

Arne Svilaas

Styremedlem

Kristin Flatland Solbu

Styremedlem

Marit Lund Bjørnsen

Styremedlem

Elin Svilaas

Styremedlem

Martine Bæver

Varamedlem

Matthias Anger

Varamedlem