Tre allsidige prisvinnere

Reidun Ottersen, Sigurd Drogset Hemmingsen og Øystein Skjelstad Østensen vant Jonas B. Gundersens musikkpris for 2018. Prisen ble delt ut under lørdagens “Ode til Gloger” konsert i kirken. De unge musikerne har vært aktiv i kulturskolen i en årrekke, og har i mange år jobbet tett på hverandre med musikk: Sigurd i slagverksfaget inkludert melodisk slagverk, Øystein på kontrabass, bassgitar, komponist og arrangør og Reidun med sang, euphonium, trombone og også som komponist.

Allsidighet på høyt nivå

– Stipend til unge utøvere betyr mye: anerkjennelse, inspirasjon, synliggjøring og ressurser til veiledning og utstyr, sier kultursjef Heidi Hesselberg Løken, og fortsetter – Stipendvinnere er gode rollemodeller for yngre utøverne underveis. Årets Jonas B Gundersen stipend kunne ha gått til mange utøvere. Hvert år gror det frem nye utøvere som legger ned mye arbeid i å utvikle seg som utøvere. Det er godt at det finnes andre stipendordninger i Kongsberg, det gir trøst til juryen.

Fra juryens begrunnelse: Tema for årets stipend er allsidighet på høyt nivå. Allsidighet innen genre, allsidighet i forhold til å beherske flere instrumenter og uttrykk og allsidighet i forhold til komponering og arrangering av musikk. De tre unge utøvere som tildeles stipendet sammen i år, fra de var svært unge så har vi sett de sammen i ulike konstellasjoner: som trio, kvartett, kvintett, i korps og orkester. De er alle tre særdeles aktive på kulturskolens mange konserter, etterhvert også hos musikklinjens mange arrangementer, Glogerfestspill, Jazzfestival, i musikkteateret, på EnergiMølla, i Kongsberg kirke osv. De har alle tre et meget høyt nivå teknisk sett, videre er deres fraseringsarbeid utsøkt – og de har svært gode ører for intonasjon, timing og samspill.