Amerikansk fiolinstjerne til festspillene

Fiolinisten Elicia Silverstein høster mye ros på internasjonale scener. Den unge amerikanske fiolinstjernen ble kåret til «Rising Star» av BBC Music Magazine i 2018 og vil lede Barokkanerne under Glogerfestspillene. Barokkanerne spilte med Elicia Silverstein for første gang i 2017 og falt pladask for hennes musikalske formidlingsevne, fargerike klang og brilliante teknikk. Silverstein er ung og fremadstormende barokkfiolinsolist og kammermusiker som spiller både på moderne og historiske instrumenter, blant annet på sin Jean-Baptiste Vuillaume fiolin som ble laget i Paris i 1856.

Elicia Silverstein er født i New York og har en bachelor i musikk fra The Colburn School’s Conservatory of Music. Hun flyttet til Amsterdam i 2013 og fullførte sin master i musikk. I 2015 debuterte hun i London med utsolgt konsert på Spitalfields Music Summer festival. Siden den gang har Silverstein opptrådd på en rekke festivaler og vært solist med ensembler over hele verden. I 2018 ga hun ut sitt første solo-album «The Dreams and Fables I Fashion» med et repertoar som spenner over 400 år med Biber, Sciarrino, Pandolfi-Mealli, Berio og Bach.

Hennes oppfinnsomhet og evne til musikalsk kommunikasjon gjør henne til en av de viktigste og mest interessante musikerne i sin generasjon. Barokkanerne stiftet bekjentskap med Elicia gjennom et samarbeid under festivalen Larvik Barokk i 2017, og har siden ivret for å invitere henne tilbake til Norge. Under Glogerfestspillene får vi høre Elicia under Avslutningskonserten og huskonserten «Gjest hos Grene».