Arve Tellefsen til Glogerfestspillene

Norges mest anerkjente og folkekjære musikere kommer til Kongsberg i januar. Arve Tellefsen har tatt den klassiske musikken inn på folkelige arenaer, og åpnet nye dører for denne genren. Han er en markant skikkelse i norsk musikkliv, og hans evne til å fengsle og kommunisere med sitt publikum har gjort han til en av verdens fremste fiolinister. – Arve har vært på Glogerfestspillene for mange mange år siden, og vi gleder oss til han kommer til festspillene, sier Margit.

Hedersgjest på «Klassisk fra A til Å»
Under «Klassisk fra A til Å» i Kongsberg kirke vil Arve Tellefsen være hedersgjest. Glogerfestspillenes tema «Det søkende mennesket» vil danne bakgrunnen når vi før høre om hans reise i et liv med musikken, og, ikke minst, få oppleve hans varme og vibrerende tone. I tillegg til Arve Tellefsen vil flere festspillartister delta på konserten og fremføre hans musikkønsker.

Like god på ski som på fiolin?
Det mange ikke vet, er at Arve Tellefsen er nesten like god på ski som på fiolin. Dagen etter konserten i Kongsberg kirke reiser den spreke musikeren nemlig til Italia for å gå Marcialonga for tredje gang. Vi er imponert og skal sørge for at Kongsberg kledd i vinterdrakt og varme festspilltoner sørger for både oppvarming til det 70 km lange skiløpet.