Birgitte vant musikkprisen

Birgitte Frihagen Tveiten har blitt tildelt Jonas B. Gundersens musikkpris for 2019. Prisvinneren er 18 år, sanger, og går nå siste året på Musikklinja og Kulturskolen.

Birgitte startet i Kongsberg Pikekor da hun var 13 år, og det viste seg fort at hun hadde et spesielt talent. Hun begynte å ta individuelle sangtimer, utviklet seg raskt, og i 2016 begynte hun på musikklinja.

Dirigent i Pikekoret og sanglærer på Musikklinja, Gro Bjørnnes, forteller at en styrke Birgitte har, er at hun tar alle oppgaver på alvor. Hun har samme profesjonelle tilnærming enten det er å synge på på små tilstelninger eller delta på prestisjetunge konserter som f.eks. Bymisjonens store julekonsert, der både Trine Rein og Marianne Antonsen deltok. Samtidig har hun en ydmyk holdning, noe som gjør at hun er enkel å forholde seg til. – Birgitte fremstår som moden og reflektert og har etterhvert blitt trygg på det hun kan. Hun evner å forstå dybden det hun synger, og klarer å slå seg løs i tolkning og innlevelse.

Flere forteller at Birgitte alltid har vært lett å be om å bidra på ulike arrangementer. – Det har gledet mange, åpnet mange dører og gjort at hun har utviklet allsidighet. Musikklærer Bjørnnes mener det er en av grunnene til at hun har blitt en så dyktig sanger.

I 2018 ble Birgitte også tildelt Drømmestipend i regi av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Juryens uttalelse:
Birgitte er et stort sangtalent, som har spesielt fokus på rytmisk sang og en forkjærlighet for jazz. Hun er et sjeldent sangteknisk talent, med en meget bra musikalsk timing og en naturlig evne til improvisasjon. Hun er også allsidig og har erfaring fra mange genre. Birgitte har gjennom mange år vært meget aktiv i byens musikkliv. Hun har mange ganger vært solist med Kongsberg storband, på diverse små og store konserter og forestillinger i regi av Kulturskolen og Musikklinja og har også vært en meget positiv kraft og dyktig sanger i Kongsberg Pikekor gjennom mange år. Ved siden av dette har Birgitte deltatt på et stort antall musikalske oppdrag, som solist og i mange forskjellige musikalske konstellasjoner med andre unge musikere.

Juryen består av:
Christoffer Lunde, daglig leder Jonas B Gundersen
Eva Tovsrud Knutsen, Kongsberg Musikkråd
Heidi Hesselberg Løken, Kultursjef
Margit Åsarmoen, Festspillsjef