Eventyret om Telemann

Minken Fosheim har gjennom sin serie «Eventyret om…» levendegjort livene til noen av musikkhistoriens største komponister. Serien om komponister som Mozart, Bach, Beethoven og Vivaldi har introdusert en hel generasjon med barn for klassiske komponister, og det siste eventyret om Telemann fremføres på MiniGloger lørdag under festspillene. Fortellingene er fengslende og musikken vakker.

Konserten under MiniGloger blir en blanding av en lesestund og en konsert der hun og musikerne i ensemblet Bragernes Barokk fremfører Minkes siste eventyr om Telemann. Historien begynner når Georg Philipp er seks år gammel og holder moren sin hardt i hånden på vei til markedet. Vi synes det er viktig å gi barn en mulighet til tidlig å bli interessert i klassisk musikk, men forestillingen passer også godt for voksne, som noen ganger kan trenge å bli minnet om at alle store har vært små en gang.

Barokkomponist og supertalent

Georg Philipp Telemann (1681-1767) var en av musikkhistoriens mest produktive komponister med over 3.000 komposisjoner. Den selvlærte musikeren fra Tyskland skrev alt fra kirkemusikk til opera og musikk for bryllup og kongelige anledninger.

Minken Fosheims siste eventyr om Telemann ble skrevet på bestilling fra Oslo internasjonale kirkemusikkfestival i 2018. Barne- og familieforestillingen ble urfremført i Svenska Margaretakyrkan med Isa Katharina Gericke og ensemblet Bragernes Barokk. – Ensemblet har i lang tid fokusert på Telemanns kirkemusikk og kantater, og sammen fargelegger vi eventyret musikalsk med glimt fra Telemanns enorme musikkproduksjon, sier Isa. I tillegg kommer dukken Amadeus Marcellus Octavian Rosenstjert Larsen på besøk. Han er en selvsikker, selverklært musikkekspert som spilles av Helene Byhring Fosheim, avslutter hun.

Norges fremste Telemann-eksperter

Bragernes barokk består av de fire musikerne Daniel Sæther (kontratenor), Caroline Eidsten Dahl (blokkfløyter), Anne Stine Dahl (barokkcello) og Anders Eidsten Dahl (orgel). De har spilt sammen siden 1998 og spiller hovedsakelig repertoar fra 1600- og 1700-tallet. Bragernes Barokk er kanskje Norges fremste Telemann-eksperter. Kvartetten er opptatt av å fremføre musikk på tidsriktige instrumenter noe som skaper en fin atmosfære og ramme rundt konsertene.

Link til MiniGloger-programmet