Formiddagsstund viet nordisk sangskatt

Fredagen under Glogerfestspillene vil to av Finlands fremste musikere fremføre musikk fra norske, finske og franske komponister i Kongsberg kirke. Vi får høre vakre melodier og klanger, med lengtende og søkende tekster som er så typisk for vår nordiske sjel, og dette blir en formiddagsstund utenom det vanlig med to musikere som har gjort seg bemerket med sitt samspill og sine tolkninger.

På programmet står blant annet «Blonde nætter» og «Stævnemøde» av Alf Hurum (1882-1972) med tekster av Vilhelm Krag, og musikk av Toivo Kuula, Paulie Hall, Leevi Madetoja, Claude Debussy og Gösta Nystroem. Og en kopp rykende fersk kaffe.

Anerkjent mezzosopran

Melis Jaatinen er oppvokst i Finland, har tyrkiske aner og er bosatt i Oslo. Mezzosopranen er utdannet ved Norges musikkhøyskole og Sibeliusakademiet i Finland. Melis gikk til finalen i verdens mest prestisjefylte Lied-konkurranse i London i 2013, hun ble nybakt mor for tre uker siden og er en travel dame, etterspurt både hjemme og ute.

Lied-pianist med utmerkelser

Den finske pianisten Juho Alakärppä er en av de mest etterspurte Lied-pianistene i Finland. Har studert ved Sibelius Academy, i Köln, München og Wien og har spilt ved Gläsenersalen i Wien og ved Austrian Cultural Forum i New York. De senere årene har han vunnet flere priser, blant annet i Berlin og i Nederland. Juho har også gjort flere radioopptak ved den finske nasjonale kringkasteren YLE og i Tyskland, og er en av Finlands fineste pianister innen kammermusikk.

Link til mer informasjon om konserten