Håkon Haugsbø leder «Klingende tale»

Årets Glogerfestspill vil tilegnes undringen og det søkende mennesket. Lørdag kveld vil en biskop, en religionsprofessor og en lykkeforsker filosofere over mennesket evige søken i Kongsberg kirke. Samtalen ledes av Håkon Haugsbø som har vært programleder for NRK Brennpunkt i en årrekke.

Eksistensielle spørsmål har opptatt mennesket helt siden begynnelsen. Tro og tvil har til alle tider satt fart på rastløsheten, der vi på død og liv skal finne oss selv; ut på leting for å oppdage lykke, søke sannhet og føle fred. For noen vil det si å hoppe fra høyder, padle på langs og klatre bratt. Da er det kicket som gjør oss hele. Noen tvinges til å ta en omvei, og kanskje er det akkurat den som leder til den viktigste erkjennelsen.

En biskop, en professor og en lykkeforsker

Under «Klingende tale» får publikum møte Herborg Finnset. Finnset er biskop i Nidaros bispedømme, har jobbet mye med samisk kirkeliv og er en av kreftene bak Tromsø kirkemusikkfestival. Finnset møter professor i religion, filosofi og etikk, Fartein Valen-Sendstad og lykkeforsker Harald S. Harung. Harung har forsket på vinnerhjernen og gjennomført studier av utøvere på toppnivå, både innenfor Olympiatoppen, toppledere i næringslivet og profesjonelle musikere.

Håkon Haugsbø

Samtalen i Kongsberg kirke vil ledes av Håkon Haugsbø. Den kjente journalisten og programlederen er kjent for sitt skarpe blikk og nærgående tone i intervjusituasjoner, og samtidig for å beholde en lun stemning og en avslappet tone. Han var i en årrekke Programleder for “Brennpunkt” på NRK og i senere tid kjenne vi han fra debattserien “Vestfronmøte” fra Olavfestdagene der han mestret å få fram det beste i folk i de menneskenære og følelsesladede møtene.

Musikere i verdensklasse

På scenen i Kongsberg kirke denne lørdags kvelden står også tre musikere i verdensklasse; Christian Ihle Hadland på klaver, Andreas Brantelid på cello og Thormod Rønning Kvam på piano.

Link til mer informasjon om «Klingende Tale»