Huskonserter

Kammermusikken hadde lenge huskonserten som sin viktigste arena og i januar 2019 søker Glogerfestspillene tilbake til røttene med huskonserter i Kongsberghjem. Familien Grene og Svilaas åpner dørene for musikere og publikum fredag og søndag under festspillene.

Publikum får oppleve fantastiske utøvere og vakker kammermusikk tett på. Det blir nært og varmt og vi setter stor pris at både Grene og Svilaas takket ja til forespørselen om å åpnet huset under festspillene og håper dette kan bli en tradisjon også under kommende Glogerfestspill.

Gjest hos Grene

– Me ser fram til å få Glogerfestspela med publikum og musikarar heim til oss i eit nytt og spennande format» sier Halvor Grene som sammen med Anna Tokle er vertskap for den første huskonserten fredag under festspillene. Dette blir en kammerkonsert med klassiske godbiter. Fløytevirtousen Torun Torbo og Barokkanerne vil fremføre fløytekvartetter av Wolfgang Amadeus Mozart og hans spennende, men noe mindre kjente, kollega Fredrigo Fiorillo. I tillegg får publikum høre arier fra Tryllefløyten og musikk fra Luigi Boccherini og Joseph Hayden.

Søt musikk hos Svilaas

Når familien Svilaas åpner dørene søndag under festspillene er det den skandinaviske toppduoen med Andreas Brantelid på cello og Christian Ihle Hadland på piano som vil begeistre med sitt samspill. – Vi har vært med på huskonsert i Wien tidligere og det var virkelig en opplevelse, sier Arne Svilaas, og fortsetter – Vi synes det var hyggelig å få en forespørsel om å stille det 100 år gamle huset vårt til disposisjon under festspillene og gleder oss til huskonserten med Brantelid og Hadland.