Skråblikk på mannens livskrise

Musikkensemblet Traktor legger mannsrollen under kniven når forestillingen «Testosteron» settes opp i Kongsberg Musikkteater lørdag under Glogerfestspillene. Forestillingen befinner seg i skjæringspunktet mellom teater, stand-up og opera og hadde urpremiere under Kirsten Flagstad Festivalen i 2018.

– Ensemblet Traktor har stort publikumstekke og byr på seg selv. «Testosteron» er et spenstig skråblikk på mannlig livskrise og har fått svært gode kritikker, så publikum kan forvente seg en musikalsk komedie med humor, sjarm og litt vemod.

Lag for lag
«Testosteron» er en forestilling om hva som skjer med mannen når kulemagen vokser, testosteronet er i fritt fall og selvrespekten tar ferie. Den skreller seg nådeløst innover, lag for lag. Frank Havrøy spiller en sentral rolle i stykket og har skrevet stykket sammen med Lars Erik Holter. – Selvbiografisk er det ikke, men det er klart at man trekker på erfaringer fra sitt eget liv. Og fra andres. Jeg har stått i lignende ting selv og har venner som opplever at livet rykkes opp med rota. Det skjer mye som er opprivende når man kommer opp i en viss alder, sier Havrøy, og fortsetter – Vi har å gjøre med en fyr som har mistet selvrespekten og ikke finner ut av hvem han er. Han tenker at dersom han bare hadde vært en skikkelig alfahann, slik som western-helten Morgan Kane, så hadde alt løst seg.

Traktor
Musikkensemblet Traktor har stått bak flere kritikerroste produksjoner og har satset på nyskapende musikk. Ensemblet er sammensatt av klassiske musikere på svært høyt nivå og består av Gunnar Flagstad, Kristin Fyrand Mikkelsen, Morten Jota Kristiansen, Sissel Morken Gullord, John Ivar Knutzen og Johannes Skyberg. – Traktor kjent for å være nokså gærne, avslutter Margit Åsarmoen. De er svært dyktige musikere, men de vil ikke bare sitte og spille på instrumentene sine; de er gira på å hoppe opp på scenen og gjøre andre ting også.