Storslått avslutningskonsert

Under festspillenes storslåtte avslutningskonsert «Østens visdom» vendes blikket østover for å hylle årtusener med kunnskap og visdom. Vi får høre musikk som er knyttet til Venezia og beretningen om Kong Salomo. Musikken er fra barokken, men ordene tidløse.

Venezia

I første del av konserten presenterer Elicia Silverstein, Ingeborg Christophersen og Barokkanerne musikk fra Venezia. – I sjørepublikkens siste 200 år virket komponister som Bassano, Galuppi, Marini, Uccelini og Vivaldi. Vivaldis halsbrekkende konserter for flautino er noe av det ypperste som noensinne er skrevet for blokkfløyte, og vi gleder oss til å høre Ingeborg Christophersen fremføre Vivaldis «Concerto del Gardellino» i Kongsberg kirke. Den amerikanske fiolinstjernen Elicia Silverstein vil lede Barokkanerne under avslutningskonserten.

Kong Salomo

Andre del av avslutningskonserten knyttes til beretningen om Kong Salomo. -Salomo var sønn av David og Batseba, og han var nokså ung da han ble konge. I følge beretningen fikk han i en drøm be Herren om noe. Salomo ba om visdom, og ble en usedvanlig klok konge. I jødisk og kristen tradisjon regnes Salomo som forfatteren av Ordspråkene i Bibelen av Høysangen, Forkynneren og noen av Salmene.

Fra Händels oratorium fremfører Kongsberg Kantori, Barokkanerne og solistene Tone Braaten, Daniel Carlsson, Halvor Festervoll Melien og Isa Katharina Gericke en scene som skildrer megling mellom to kvinner som sloss om hvem som er den rette moren til et nyfødt barn. Dirigent er Olof Boman.

Link til mer informasjon om avslutningskonserten